Vasárnap 48 embert mentettek ki a Balatonból

Felborult vitorlások utasai, parttól elsodródó gumimatracosok és vízibiciklisek, szörfösök és úszók kerültek bajba.

MTI
2017. 06. 05. 9:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség vasárnap negyvennyolc embert mentett ki a Balatonból az erős, viharos szélben – olvasható a Police.hu hétfői közleményében.

Nyolc felborult, illetve fennakadt vitorlás utasainak, két műszaki hibás kisgéphajónak, négy, a parttól elsodródó gumimatracon fürdőzőnek és két vízibiciklisnek segítettek a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai, továbbá partra juttattak egy kimerült szörföst és egy úszót is.

A rendőrség közleményében emlékeztet arra: az elsőfokú viharjelzés alatt a viharjelző percenként negyvenötöt villan, ilyenkor csak a parttól számított 500 méteren belül szabad úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel haladni. Másodfokú viharjelzéskor a viharjelző percenként kilencvenszer villan, ebben az esetben fürödni tilos, valamint a vitorlás hajók kivételével nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni – teszik hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.