A rendőrség szerint nem történt erőszak a Balaton Soundon

Egy év nyomozás után kábítószer birtoklásával gyanúsították meg a DVBBS tagjait, az erőszakot kizárták.

MN
2017. 07. 05. 12:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kanadai DVBBS duó tavaly július 8-án lépett föl Balaton Soundon, majd a segítőik a színpad mögé vittek néhány rajongó lányt. A hat lányból hárman annyira rosszul lettek, hogy lábra sem tudtak állni, a két DJ pedig gyorsan távozott, őket és kísérőiket a Liszt Ferenc repülőtéren tartóztatták föl a rendőrök. Már akkor felmerült, hogy a férfiak kihasználták a lányok állapotát, és megerőszakolták őket, ezért indult nyomozás.

A szexuális bűncselekmény gyanúját erősítette, hogy a csomagjaikban „pikáns intim segédeszközöket, nagy mennyiségű óvszert” is találtak a rendőrök. A nőgyógyászati vizsgálat viszont kizárta, hogy szexuális bűncselekmény történt volna. Azt sem támasztotta alá semmi, hogy a lányokat drogokkal elkábították volna, a rendőrök szerint a rosszullétükre a leglogikusabb magyarázat az, hogy túl sok tömény szeszt ittak. Ezt támasztja alá, hogy a rendőrök több üres vagy megkezdett, erős szeszt tartalmazó üveget foglaltak le a helyszínen.

Az időközben Siófokra vitt zenészeknél és menedzserüknél azonban pozitív eredményt mutatott a kábítószergyorsteszt, majd a további vizsgálatok után kábítószer birtoklásával gyanúsították meg őket. A Zsaru magazin cikke szerint az ügyészséggel folytatott folyamatos konzultáció a végéhez közeledik, és ha nem merül fel további nyomozási igény, akkor „a napokban” lezárják az eljárást. A kanadai zenészek és a menedzserük szabadlábon védekeznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.