Albérlőnek jelentkezett, majd vitte a bútorokat a szegedi kaméleon

A csaló a beépített konyhaszekrényt is leszerelte. Ez már a sokadik ügye volt.

MN
2017. 07. 09. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélhámos leveszi a lábáról az áldozatait, majd meglép az értékeikkel – Goda Krisztina 2008-as filmje, a Kaméleon főhőse épp ezt a típust testesítette meg. A szegedi kaméleon is megnyerő modorával altatta el főbérlője óvatosságát: most pedig kipakolta szegedi albérletét – derül ki a Hír TV riportjából.

Tamás borkereskedőnek adta ki magát, aki másfél évig bérelte a bajai asszonytól a számára teljes felszereltséggel kiadott lakást. A lakás tulajdonosát a minap a szomszédja értesítette arról, hogy az albérlő teherautóra pakoltatja a lakás berendezését, a hűtőszekrényt, a mosogatót, a mikrohullámú sütőt, a villanytűzhelyt, sőt, még a beépített konyhaszekrényt is. Mire a lakáshoz ért, a bútorok eltűntek.

Az asszony úgy döntött, azonnali hatállyal felmondja a bérleti szerződést, majd kérte a férfitól, szolgáltassa vissza a lakás berendezési tárgyait. Ez még most sem történt meg, a férfi hétfőig haladékot kapott. A lakás birtokbavétele ügyvédi segítséggel történt.

Mint a riportból kiderül, s férfi előzetesen már több embert megkárosított – egy fiatal szegedi asszonyt két és fél millió forinttal rövidített meg, kihagyhatatlan befektetéssel hitegetve –, és felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélték. A férfi ellen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csalás bűntettének gyanúja miatt több hónapja folytat eljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.