Egy kisgyereket is elrabolt a bedrogozott autótolvaj

Őrült ámokfutássá fajult a családi veszekedés, a bedrogozott férfi, elkötött egy autót, a benne ülő gyerekkel együtt.

MN
2017. 07. 28. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlekedési bűncselekmények mellett személyi szabadság megsértésének minősített esete és jármű önkényes elvétele miatt is felelnie kell annak a 24 éves férfinak, aki 2017 februárjában kábítószertől bódult állapotban egy kanyarodó gépkocsinak futott Pápán, majd miután a jármű sofőrje és utasa is kiszállt, hogy a baleset miatt a segítségére legyenek, a vádlott a gépkocsijukba ült, és a járműben lévő 4 éves gyermekükkel együtt elhajtott. 

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség szerint a drogtól bódult elkövető az utcán veszekedett élettársával, majd hirtelen ötlettől vezérelve egy lassan felé kanyarodó autó elejének futott. A sofőr észrevette a vádlottat, fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni, ezért a férfi a motorháztetőre, majd onnan az aszfaltra esett.

A sértett ekkor a gépkocsijával megállt, s abból párjával együtt kiszálltak, hogy a vádlottnak segítsenek. A férfi a földről felkelve bocsánatot kért a gépkocsi vezetőjétől, majd hirtelen kikerülte, és a járó motorral álló autó vezetőülésébe ült.

A sértettek belekapaszkodtak a járműbe, az asszony az ajtón keresztül még az ismeretlen ruhájába is belekapaszkodott, és kiabált, hogy gyermeke a kocsiban van, de hiába – a vádlott hirtelen gázt adva elindult, rövid ideig magával húzva a szülőket is.

A jogosítvánnyal sem rendelkező férfi felfogta, hogy a hátsó ülésen egy kisgyermek van, ennek ellenére a csúszós úton nagy sebességgel hajtott, menekülés közben majdnem fának, kanyarodása során pedig a padkának ütközött.

A vádlott a gépkocsival előbb Noszlopra, majd onnan az egyik közeli faluban lévő lakóhelyére ment, ahol végül a rendőrök megállították és elfogták.  Az ügyészség a Pápai Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.