Félmilliárdos hamis gyógyszerkészletet foglaltak le a rendőrök

Pestszentlőrincen gyártották, Dunaharasztiban csomagolták a hamis gyógyszert, az üzletet a rendőrség számolta fel.

MN
2017. 07. 29. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feketepiaci áron számolva legalább hatszázmillió forint értékben foglaltak le hamisított gyógyszereket július 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda bevetési egységei.

A rendőrség Budapesten egy XVIII. kerületi házban, illetve Dunaharasztiban csapott le a négytagú bandára, ami nagyüzemben, nemzetközi szinten terjesztett saját gyártmányú ampullákat és tablettákat – a két helyszínről összesen 600 ezer darab hamis termék került elő.

A rendőrség gyanúja szerint a csapatot egy 47 éves budapesti férfi vezette, a hamisítók pedig áprilistól a fővárosi ingatlan pincéjében gyártották a különböző hatóanyagú szereket: napi rendszerességgel több ezer tablettát és ampullát gyártottak professzionális szinten, tablettázógép, adagoló és címkézőgép felhasználásával – a kész árut aztán Dunaharasztiba vitték, innen pedig futárszolgálatok szállították az árut Európába hetente többször is.

A budapesti címen a nyomozók nagy mennyiségű gyógyszeralapanyagot, vastag kötegnyi valutát is lefoglaltak és egy (az előzetes vizsgálatok szerint éles) lőfegyvert a hozzá tartozó munícióval.

A rendőrség bűnszövetségben elkövetett egészségügyi termék hamisítása és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomoz a banda tagjai ellen – közülük három főt bírósági jóváhagyással pénteken előzetes letartóztatásba is helyeztek, negyedik társuk viszont szabadlábon védekezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.