Halott férfi DNS-e került a meggyilkolt soroksári futónő holttestére

Évekig rossz nyomon járt a rendőrség. Két gyilkost kerestek, de az elkövetőt még nem sikerült elkapni.

MN
2017. 07. 25. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valószínűleg az orvosszakértői vizsgálat előkészületei közben került egy, az ügyben vétlen ózdi férfi DNS-e a négy éve meggyilkolt soroksári családanya, K. Krisztina holttestére, ezért a hiba miatt két éven át két gyilkost keresett a rendőrség – írja a Zoom.hu.

A portál szerint a rendőrség biztos abban, hogy a holttesten talált két idegen férfi DNS „tulajdonosa” közül az egyiknek semmi köze a gyilkossághoz, mert amikor 2013. szeptember 25-én este Soroksár-Szigetdűlőn a 36 éves K. Krisztinát meggyilkolták, már a férfi halott volt.

Mint kiderült, a férfi boncolását ugyanott végezték, ahol a gyilkosságok után szokásos igazságügyi orvosszakértői vizsgálatra a meggyilkolt asszony holttestét is beszállították. A Zoom.hu rendőrségi forrásai szerint vélhetően a holttestek mozgatása közben az ott dolgozók egyike vihette át a férfi hámsejtjeit és azokkal a DNS-ét a meggyilkolt asszony holttestére, a kezére és a lábára.

Korábban a rendőrség azt feltételezte, ketten követték el a gyilkosságot, egyikük lehetett a domináns, míg a másik csak a nő lefogásában segíthetett, mivel a DNS-ét főleg a nő lábán és karján találták meg. A helyszínen tartott halottszemlén is csak egy DNS-t rögzítettek, míg a másodikat a részletes orvosszakértői vizsgálaton találták meg.

A nyomozókat az vihette félre, hogy a halott férfi nem volt ismeretlen a hatóságok előtt. A férfi családjában volt pár potenciális gyanúsított. Miután ellenőrizték a rokonságot, kezdték el a DNS-mintavétel körülményeit vizsgálni.

A malőr, hogy évekig két gyilkost kerestek, a portál rendőrségi forrásai szerint sok energiát, időt és pénzt emésztett fel feleslegesen, de nem veszélyeztette a nyomozás sikerét. A másik DNS tulajdonosát azóta sem sikerült azonosítani.

Azt, hogy ki a felelős a történtekért, és lett-e következménye a DNS-átvitelnek, nem tudni.

A Zoom.hu felhívja a figyelmet arra, hogy beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha a DNS akár csak figyelmetlenségből is könnyen átvihető egy bűncselekmény áldozatára.

A 36 éves soroksári családanya rendszeresen futott a XXIII. kerületi Szigetdűlő kerékpárútján. Aznap kora este indult kocogni, hogy lefussa a hét és fél kilométeres távot, ám nem érkezett haza. Családja keresni kezdte, végül másnap kora hajnalban a futóútvonala melletti bozótosban találtak rá lemeztelenített holttestére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.