Hollandok terítették a drogot a SUN Fesztiválon

Több száz tabletta, több mint száz gramm fű és kristályos anyag volt a férfiaknál.

MN
2017. 07. 24. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek két holland állampolgárt a Bercel melletti Csobánkapusztán tartott SUN Fesztiválon, a 30 éves és a 25 éves férfit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Dankóné Nagy Éva tájékoztatása szerint a rendőrök szombaton fogták el a két férfit. Sátrukban, valamint egyikük hátizsákjában és övtáskájában összesen 339 tablettát, 168 gramm zöldes-barnás növényi törmeléket, továbbá 93 önzáró tasakban fehér és barnás színű kristályos anyagot találtak a nyomozók.

A szóvivő az állami hírügynökségnek elmondta: a rendőrök a rendezvény területén, szintén szombaton egy másik 25 éves holland férfit is igazoltattak, akinél a ruházata és a gépkocsija átvizsgálása során három gramm növényi törmeléket találtak.

A három férfit előállították a balassagyarmati rendőrkapitányságra, ahol a mintavétel mindannyiuk szervezetében kábítószer jelenlétét mutatta ki.

A szóvivő közölte: a 30 éves holland férfit és 25 éves társát kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer-birtoklás vétség, míg a másik 25 éves férfit kábítószer-birtoklás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A három férfit őrizetbe vették.

Július 20-án kezdődött meg a hippikommunák hangulatát idéző Solar United Natives (SUN) Fesztivál a Nógrád megyei településen.

A rendezvényen tavaly fél kilogramm különböző állagú kábítószert találtak egy olasz és egy spanyol nőnél. Két éve kábítószer-birtoklás, -fogyasztás és -kereskedelem, valamint ittas járművezetés miatt két tucat ember ellen indult büntetőeljárás. 2014-ben kábítószer-fogyasztás, vagyon elleni bűncselekmény és ittas vezetés miatt 56 ember, 2013-ban kábítószer-birtoklás miatt 41 ember ellen indult eljárás a fesztiválon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.