Kegyelemmel szabadult a börtönből, majd fejbe lőtte szomszédját

A 64 éves férfi azon háborodott fel, hogy az áldozat nem akarta neki eladni termőföldjét: másfél méterről lőtte meg szomszédját.

MN
2017. 07. 02. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába kapott elnöki kegyelmet egy 64 éves rab, nem tudott élni a lehetőséggel. A korábban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt kecskméti férfi szabadulása után meg akarta ölni szomszédját: azon veszett össze a sértettel, hogy az nem akarta eladni neki saját termőföldjét.

A visszautasítás miatt feldühödő férfi egy puskával, másfél méterről lőtte tarkón a szomszédot, aki óriási szerencsével túlélte a támadást – a gyors kórházi ellátás megmentette az életét, de így is súlyosan sérült, és maradandó fogyatékosságot szenvedett, írja a Bors.

Támadója újra bíróság előtt áll: a kecskeméti testület kedden fegyverszakértő meghallgatásával tart tárgyalást az emberölési kísérlet ügyében. A megítélt elnöki kegyelem egyébként ritkaságszámba megy, tavaly 495 kérvényből csak 22-t bíráltak el kedvezően, írja a lap.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.