Megsérült a felsővezeték Kőbányán: akár 100 percet is késhetnek a vonatok

A Budapest–Újszász–Szolnok–Lőkösháza és a miskolci vonalon utazók számíthatnak fennakadásra.

MTI
2017. 07. 25. 17:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint Kőbánya felső állomáson sérült meg a felsővezeték, ezért Rákos és Kőbánya felső között a vágányokat le kellett zárni. Késő estig is eltarthat a hiba elhárítása.

A Budapest–Újszász–Szolnok–Lőkösháza és a miskolci vonalon utazóknak 20-40, néhány járat esetében 50-100 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk – tették hozzá.

A Budapest-Keleti–Gödöllő, illetve Gödöllő és Budapest, továbbá a Budapest-Keleti–Sülysáp és vissza útvonalon közlekedő helyi vonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Helyettük a távolsági, zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon közlekedő békéscsabai vonatok kerülő útvonalon, Budapest-Keleti–Ferencváros–Kőbánya-Kispest–Cegléd–Szolnok érintésével, hosszabb menetidővel közlekednek. A gödöllői, hatvani, sülysápi és szolnoki elővárosi vonatok ideiglenesen csak Rákos állomásig közlekednek, és onnan fordulnak vissza.

Az előre megváltott bérleteket és utazási igazolványokat Budapest-Keleti és Rákos állomások között a 161, 161A, 168E, 169E autóbuszokon, valamint a Budapest Keleti és Őrs vezér tér között, az M2 metrón és a HÉV járatán Gödöllő állomásig elfogadják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.