Rendőrök vitték el S. Ábelt

A házi őrizetben lévő férfit a XI. kerületből állították elő.

MN
2017. 07. 28. 20:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrök vitték be pénteken S. Ábelt – írja a 24.hu. A házi őrizetben lévő férfit a XI. kerületből állították elő, és a portál információi szerint azóta őrizetbe is vették. Az még kérdéses, mi történt, ám úgy tudják, bűnügyi technikusokat és tűzszerészeket is hívtak a helyszínre, és jelenleg is áll rendőrautó a ház előtt.

A 444.hu korábban közölte, hogy rendőri akció zajlik a Bogdánfy úton és TEK-esek jelentek meg a helyszínen. A portált arról tájékoztatták, hogy egy rablás előkészületével gyanúsított férfit fogtak el.

Később az MTI számolt be arról, hogy rablás előkészülete miatt fogták el S. Ábelt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rendőrei a Terrorelhárítási Központtal (TEK) együttműködve.

S. Ábel idén márciusban négy és fél év börtönbüntetést kapott jogerősen a Fővárosi Törvényszéktől, de még nem vonult be. Azzal vádolták, hogy többször belelőtt egy gyorsétterem mennyezetébe a Móricz Zsigmond körtéren még 2013-ban. Az ítélet előtti tárgyalási napon azzal érvelt, hogy nem ő látszik a felvételeken, amelyek szerinte rossz minőségűek, és közölte: ha nem kap felmentő ítéletet, az Alkotmánybírósághoz fordul – idézi fel a 24.hu.

Az egykori joghallgató hét évvel ezelőtt került először a hírekbe. 2010-ben más iskolai lövöldözések hatására eltervezte, hogy megöl 22 embert az ELTE jogi karán, majd magával is végez. A tervezett merényletre a férfi által írt vers volt az egyik bizonyíték. Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Kúria 2015-ös ítéletét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.