Saját zsebre dolgozott a tengelici buszsofőr

A férfi másik járatra szóló automatából adott ki jegyet.

MN
2017. 07. 04. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzletszerűen elkövetett csalás és sikkasztás miatt vádat emelt egy buszsofőrrel szemben a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség, aki a távolsági buszjáraton az utasoktól beszedett pénzt úgy titkolta el, hogy egy másik járatra szóló jegykiadó automatából adott ki jegyet – közölte az ügyészség.

Tájékoztatásuk szerint 2016. szeptember 26. és október 18. között a vádlott a közlekedési vállalat kecskeméti telephelyén parkoló egyik autóbuszból jogosulatlanul magához vett egy jegykiadó gépet azért, hogy a tényleges napi bevételt eltitkolja. Három hét után lebukott, azonban ezalatt mintegy 232 ezer forintot sikerült így megszereznie.

Kiderült, hogy a sofőr 2016. augusztus 28-án a buszjegy-értékesítésből származó 48 ezer forinttal sem számolt el a vállalat felé, mert azt nem adta le az autóbusz-pályaudvaron lévő pénztárban, hanem eltulajdonította.

Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy kötelezzék a munkáltatójának okozott kár megtérítésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.