Szlovákia legkegyetlenebb sorozatgyilkosát foghatták el

Ahol Miroslav L. megjelent, eltünedeztek az emberek: a rendőrség szerint áldozatait elégette, egy másfél éves kislány is eltűnt.

MN
2017. 07. 25. 8:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb három ember meggyilkolásával gyanúsítják a vágsellyei származású, jelenleg zsolti illetőségű Miroslav L.-t, aki valószínűleg az egyik legbrutálisabb bűnözőként kerül be a szlovák kriminalisztika történetébe – írja az Új Szó felvidéki portál, az SME napilap értesülését idézve.

A gyanúsított elfogásáról Peter Hraskó, a szlovák Nemzeti Bűnügyi Hivatal igazgatója számolt be: az igazgató szerint a 39 éves férfi olyan kíméletlenséggel követte el a gyilkosságokat, hogy azok részleteit nem is lehet a nyilvánosság elé tárni. „Nyilvánvalóan életfogytiglani vár rá” – mondta Hrasko.

Első áldozata saját élettársa volt, akivel Csehországban élt, mielőtt visszaköltözött Szlovákiába. A nő azt gyanította, hogy a férfi megcsalja, ezért el akarta hagyni, de Miroslav L. megfojtotta, és elégette. 

A gyanúsított 2010-ben megölt egy férfit is, akinek feleségével a közösségi médiában ismerkedett meg. Az asszony arra panaszkodott, hogy férje bántalmazza őt, mire Miroslav L. megígérte neki, hogy megszabadítja tőle, és aztán meg is ölte – megfojtotta – a férfit. 

Meggyilkolt a gyanúsított egy nőt is, akivel ugyancsak az interneten, egy csevegőfórumon ismerkedett össze. 

A SME értesülése szerint az elkövető minden áldozatát feldarabolta, és elégette, ezért azonosításuk nehézségekbe ütközik. A gyanúsított maga mutatta meg a rendőröknek, hol szórta el a hamvakat. 

A nyomozók szerint a brutális sorozatgyilkosnak háromnál több áldozata is lehet, köztük az egyik meggyilkolt nő másfél éves kislánya, aki nyomtalanul eltűnt. 

A sorozatgyilkos véletlenül bukott le, ugyanis az eltűntek keresése során egy privigyei nyomozó felfigyelt arra, hogy többen közülük ugyanonnan tűntek el, ahol a férfinak is bejelentett átmeneti lakhelye van.

Azt még vizsgálják, hogy a többi eltűnt is kapcsolatban állhatott-e a gyilkossal – írja az Új Szó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.