Terhes nőt vert, járókelőt késelt a kisbabát cigarettáztató férfi

Egy ország háborodott fel a másfél éves gyerek cigarettázásáról készült videón, de a tettes ennél kegyetlenebb dolgokra is képes volt.

MN
2017. 07. 20. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas felháborodást váltott ki az a videó, amelyben egy budapesti férfi cigarettát ad másfél éves unokahúgának. Az ügyet felkapta az országos média is, a férfi pedig azzal védekezett, hogy a baba cigarettáztatása csak családi vicc volt.

A rendőrség azonban nem értette a tréfát: védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanújával indítottak ellene eljárást – az ügyészség pedig nem fogadta el az érvelést, amely szerint a gyanúsított csak imitálta a cigarettáztatást.

A szakvélemény ugyanis megállapította, hogy a férfi cselekménye alkalmas volt a sértett kislánynál akár nyolc napon túl gyógyuló hörgőgörcs, asztmás roham, illetve másodfokú égési sérülések kialakítására, amely sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

Mint kiderült, a cigarettás akció csak egy lehet a férfi bűnlajstromán. A gyanúsítottat életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és közúti veszélyeztetéssel is vádolják – a vádhatóság szerint 2015-ben ugyanis Budapest VII. kerületében, a Dohány utcában gépkocsijával szándékosan rágyorsított egy zebrán áthaladó gyalogosra, majd a gyalogos védelmében fellépő egyik szemtanút megkéselte.

Ha ez nem lenne elég, a férfit az idén júniusban azért hallgatta ki a rendőrség, mert házi őrizetben is törvényt sérthetett: a vele egy háztartásban élő, terhes nőismerősét bántalmazta. Az újabb bántalmazási ügy után döntöttek előzetes letartóztatásáról, a vádlott június 30-án került rács mögé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.