Tízéves fiút rabolt ki egy börtönviselt férfi Gyöngyösön

A vádlott veréssel fenyegette a rémült gyereket, akitől 250 forintot tudott elvenni.

MN
2017. 07. 25. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rablás bűntettével vádolja a Gyöngyösi Járási Ügyészség azt a 21 éves férfit, aki a hatósági adatok szerint tavasszal egy tízéves gyereket fenyegetett meg és rabolt ki a településen.

A vádirat szerint a korábban csoportos rablásért jogerősen elítélt, és csak feltételesen szabadlábra engedett támadó egy gyöngyösi pékségben figyelt fel áldozatára: a férfi előrement, bevárta a boltból érkező fiút, aztán a pénzét követelte, és veréssel fenyegetőzött.

A rémült gyerek csak 250 forintot tudott átadni, mire a vádlott utasította, hogy forgassa ki a zsebeit; látva, hogy tényleg nincs nála több pénz, a rabló távozott az apróval. A fiú otthon beszámolt a támadásról, szülei értesítették a rendőrséget, a férfit pedig rövid időn belül elkapták.

A gyöngyösi ügyészség börtönbüntetést kért a különös visszaesőnek számító vádlottra; kérték azt is, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a vádlott feltételes szabadságra sem bocsátható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.