Adathalász e-mailekre figyelmeztet a jegybank

Az MNB nevében kérik a személyes adatokat, illetve nagyobb összegek átutalását a csalók.

MTI
2017. 08. 25. 9:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi időben előtérbe kerülnek azok a csalárd elektronikuslevél-alapú kísérletek, amikor a Magyar Nemzeti Bank nevével visszaélve kívánnak az e-mail címzettjétől személyes adatokat elkérni vagy nagyobb összeg átutalására rávenni – figyelmeztetnek.

Hangsúlyozzák, hogy az MNB soha nem kér az ügyféltől személyes adatokat vagy nagyobb összeg átutalását elektronikus levélben. Azt kérik, hogy akit személyes adatainak megadására szólítanak fel, vagy átutalást kérnek tőle egy megadott számlaszámra, az minden esetben utasítsa vissza.

Aki pedig úgy véli, személyes adatai illetéktelenek birtokába jutottak, vagy a jegybank nevével visszaélő e-mailt kapott, minden esetben azonnal értesítse az MNB-t az [email protected] címen vagy a +36-1/428-2600-as telefonszámon – olvasható a felhívásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.