Czeglédy-ügy: őrizetbe vették egy iskolaszervezet vezetőjét

Az ügyészség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.

MN
2017. 08. 10. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Czeglédy Csaba és társai ellen költségvetési csalás miatt indult eljárásban, a Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását – közölte az ügyészség. A tájékoztatás szerint a férfi a Humán Operátor Zrt.-hez köthető bűnszervezet keretében egy bodajki székhelyű iskolaszövetkezet vezetőjeként követett el költségvetési csalást.

A gyanú szerint a Czeglédy vezette Humán Operátor Zrt. – többek között – a 2015–2016-os évben is munkaerő-közvetítői tevékenységet végzett több magyarországi munkáltató felé, mellyel összefüggésben olyan számlázási láncolatot alakítottak ki, amelyben a Human Operátor Zrt. a szerződésben vállalt kötelezettségét papíron több alvállalkozón keresztül látta el, valójában azonban a munkaerőt közvetlenül biztosította. A gyanú szerint az iskolaszövetkezetek, melyek a számlázási lánc végén álltak, ténylegesen nem végezték el a számlák mögötti gazdasági tevékenységet, szerepük csak a fiktív számlák kiállítására korlátozódott, lehetőséget biztosítva ezáltal arra, hogy a Humán Operátor Zrt. az általános forgalmi adó adónemben fennálló fizetési kötelezettségét csökkentse.

A kedden őrizetbe vett szombathelyi férfi 2015 tavasza óta volt egy bodajki székhelyű iskolaszövetkezet vezető tisztségviselője, a bűnszervezetben betöltött tevékenységével az állami költségvetésnek általános forgalmi adó adónemben mintegy 181 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

Az ügyészség a férfi előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta egy hónap időtartamra a nyomozási bírónál.

Czeglédy Csaba ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.