Dupla padlólemezzel próbálkozott egy drogcsempész Röszkénél

Több mint harminc kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak nála.

MN
2017. 08. 11. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint harminc kilogramm – összesen 31 572 gramm – kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le Röszkénél.

A Police.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint egy férfi csütörtökön 19 óra 5 perc körül jelentkezett belépésre a határátkelőhelyen, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai szigorított vámvizsgálatot rendeltek el vele szemben. A pénzügyőrök a jármű ellenőrzésekor azt tapasztalták, hogy az utastér alatti padlólemezt megduplázták, és ott egy rejtekhelyet alakítottak ki. Ennek feltárásához a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói nyújtottak segítséget.

A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a lefoglalt anyag marihuána, amely – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 63 millió forint. 

A nyomozók a szerb férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértő bevonásával folytatja a nyomozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.