Elfogták a Kálvin téri nőverőt

Hatásos volt a rendőrségi körözés, egy üzletben szúrták ki az 59 éves támadót.

Koncz Tamás
2017. 08. 11. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogta a rendőrség azt a budapesti férfit, aki még május 11-én, a Kálvin téri aluljáróban bántalmazott egy járókelő nőt, azután, hogy belekötött egy helyi pizzázó eladójába.

A gyanúsított azért robbant, mert az eladó angolul szólt hozzá. „Mocskos migráns, ez az én hazám! Magyarország a magyaroké, te csótány, saját országomban nem vagyok turista” – üvöltötte a férfi, de dührohamának nem a pizzás fiú, hanem egy járókelő esett áldozatául. A sértett később Facebook-oldalán számolt be a történtekről.

„Odamentem hozzá, és megkértem, hogy ne beszéljen így a fiatalemberrel, olyan sok a turista Budapesten, biztos véletlenül nézte turistának. Erre az arc elkezd üvöltözni velem is, hogy »Húgyagyú liba, ez Magyarország!«, és ő magyar, a többire nem emlékszem. Fejelgetett felém, aztán pofán vágott, leesett a szemüvegen, arrébb rúgta, üvöltözött még, és elment. [ ] Éljen a gyűlöletpolitika, agymosás és uszítás” – írta bejegyzésében a megvert nő.

A rendőrség a történtek után és augusztus elején is fényképes körözést adott ki az eset után távozó gyanúsítottról, szerdán pedig azonosították is a feltételezett támadót: állampolgári bejelentés érkezett a BRFK-hoz, hogy a férfi egy ferencvárosi üzletben tartózkodik.

A rendőrök még aznap délután, a Lónyay utcában elfogták az 59 éves gyanúsítottat, aki ellen garázdaság miatt indult eljárás. A BRFK kezdeményezi a férfi bíróság elé állítását is.

Németh Szilárd, egyébként „Nyavalyás provokációnak” nevezte a migránsgyűlölő garázdáról szóló hírt – erről az ATV Start című műsorában beszélt.

„...bármi elképzelhető, meg annak az ellenkezője is azután, hogy Soros György betette ide a lábát, és joystickon mozgat provokátorokat, akár a sajtót nézzük, akár a szervezeteket nézzük, amelyeket ő pénzel, azt csinálják, amit ő mond” – mondta a Kálvin téri erőszak mögött is Soros-összeesküvést sejtő Fidesz-alelnök.

Ha már mozgatórugókról van szó, a garázdaság több milliárd forintos költségvetésű gyűlöletpropaganda eredménye is lehet: 2015 szeptembere – a szerb–magyar határszakasz lezárása – óta a magyar lakosság alig láthatott saját szemmel menekültet, az ellenük és Brüsszel ellen uszító plakátokból viszont annál többet, a migráció szó mára pedig szinte a járvány szinonimájának tűnik a kormányzati kommunikációban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.