Elfogtak valakit, aki zaklatta a veronai tragédia áldozatainak családját

Áprilisban vették őrizetbe a gyanúsítottat, de több zaklató is lehetett.

MN
2017. 08. 10. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogott egy embert a rendőrség még áprilisban, aki az interneten zaklatta azokat a családokat, akiknek valamelyik hozzátartozója meghalt a 16 halálos áldozatot követelő veronai buszbalesetben Olaszországban – írta az Index Pintér Sándor belügyminiszter válasza alapján, amelyet Vadai Ágnes független parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott.

A miniszter szerint a budapesti VI. kerületi Rendőrkapitányság folytat büntetőeljárást egy, négyrendbeli zaklatás vétségével gyanúsított személy ellen, akit 2017. április 19-én elfogtak, majd őrizetbe vettek.

Az Indexnek megszólalt az egyik áldozat édesanyja, Sipos Szilvia, aki szerint nem csupán egy, hanem több zaklatóról lehet szó. Akit áprilisban vettek őrizetbe, az a Facebookon névvel vállalva küldözgetett gyomorforgató, a gyerekek emlékét és a túlélő gyereket is bántó üzeneteket. Sipos Szilvia szerint amúgy többen is használhatták ugyanezt a Facebook-profilt, hiszen az áprilisi őrizetbe vétel után is érkeztek üzenetek erről a profilról. Továbbá ez a Facebook-profil Siposén kívül egy másik családot is zaklatott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.