„Gyere vissza” – képeslapot küld a körözötteknek az Europol

Különösen számítanak a vakációzók információira.

MN
2017. 08. 04. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős értékre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetése miatt keresik a tizenöt év jogerős szabadságvesztésre ítélt Kosztadinovszki Viktort – írja a Police.hu. 

A rendőrség tájékoztatása szerint Kosztadinovszki társaival internetes áruházukon keresztül árult különböző drogokat és pszichoaktív anyagokat. Az illegális szereket egy szlovákiai telephelyen készítették, majd csomagküldő szolgáltatás segítségével juttatták el a vevőiknek. A bűnözői csoportot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2012-ben felszámolták.

A magyar állampolgárságú férfi a bírósági tárgyalásig házi őrizetben volt, azonban 2014 novemberében megszökött, ezért a rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. Azt írják, a harmincnyolc éves férfi rendkívül magas szintű informatikai ismeretekkel bír, valamint jól beszél angolul, és nem kizárt, hogy külföldön bujkál.

A körözött személyről itt tettek közzé információkat. A rendőrség kéri, hogy aki a férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen.

Az uniós rendőri együttműködést koordináló szervezet képeslapon üdvözölné Európa legkeresettebb bűnözőit az Europol nyári kampányában, de nem ismeri a pontos címüket, ezért a lakosság segítségét kéri tartózkodási helyük megállapításához. Mivel a nyaralási szezonban valószínűleg a körözöttek is üdülőhelyeken húzzák meg magukat, az Europol különösen számít a vakációzók információira – írja az MTI.

Az üdvözlőlapos akció oldalán országonként egy-egy képeslapot, összesen huszonegyet tettek közzé. Kosztadinvoszki Viktor Miklósnak is címeztek képeslapot, ezen az szerepel: „Kedves Viktor, tudjuk, hogy szereted a csípős ételeket, ezért egy különleges gulyáslevest készítettünk neked. Gyere vissza! Üdvözlettel: a rendőrség”.

A többi képeslapot ide kattintva nézhetik meg.

A körözött magyarok között van még Plank Zoltán, akit szándékos emberöléssel, súlyos testi sértéssel, szervezett lopással és fegyveres rablással vádolnak, valamint Bánáti Attila, aki ellen kábítószerek és pszichotróp anyagok tiltott kereskedelme miatt adtak ki európai elfogatóparancsot.

A honlapon szerepel még – mint Ausztria legkeresettebb bűnözője – a magyarul beszélő, de osztrák állampolgárságú Foco Tibor, akit szándékos emberöléssel és súlyos testi sértéssel vádolnak, továbbá a honlap tanúsága szerint ugyancsak magyarul beszélő, de szlovák állampolgár Szűcs Henrik, akit bűnszervezetben elkövetett zsarolás és védelmi pénz szedése miatt köröznek a hatóságok.

A tavaly keresett két magyarországi bűnöző – Varjú Tibor, a Koszi klán utolsó szökésben lévő tagja és Farkas Róbert, aki a gyanú szerint tagja volt a 2000-es évek eleji zálogházi fegyveres rablássorozatot elkövető bandának – már nem szerepel a listán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.