Halálos áldozatot követelt a vihar Vas megyében

A Nyugat.hu információi szerint egy kétgyermekes családanya a vihar kenézi áldozata.

MN
2017. 08. 11. 4:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy épület tetőzete dőlt rá egy személyautóra csütörtök este a Vas megyei Kenézen – tudósít a Nyugat.hu. A műszaki mentést végző szombathelyi hivatásos tűzoltók eltávolították a törmeléket a gépjárműről, amelyben egy ember meghalt. A portál információi szerint egy kétgyermekes családanya a vihar áldozata. A tűzoltók visszabontották a tetőzet laza és veszélyes részeit. A megrongálódott épületből két embert kísértek biztonságos helyre.

Az MTI összesítése szerint az ország nyugati részét csütörtök késő este elérő vihar miatt nyolcvankilenc épületben keletkezett kár, az esetek nagy többségében a szél megbontotta a háztetőt vagy fa dőlt az épületre. Péntek reggelig ötszázötven tűzoltói beavatkozásra volt szükség. A leginkább érintett települések pedig Zalaegerszeg, Őriszentpéter, Szentgotthárd, Körmend, Lenti és Hévíz.

Több helyen akadozott a vasúti közlekedés a sínekre dőlt fák miatt, és a közutakon is vannak akadályok. Villanyvezetékre dőlő fák miatt még szünetel az áramszolgáltatás Veszprém megyében háromezer, Vasban tizenötezer, Zalában hétezer, Győr-Moson-Sopron megyében pedig harmincezer fogyasztónál. Összesen 54 ezer fogyasztási helyen nincs még áram, de csütörtök este tíz után 115 ezer volt ez a szám. A szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.