Kétszer is megpróbálta magára robbantani a házát, vádat emeltek ellene

A férfi ittasan, öngyilkossági szándékkal nyitotta ki a bőnyi hétvégi házában lévő gázpalack szelepjét.

MTI
2017. 08. 14. 8:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közveszélyokozás miatt vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy 53 éves férfi ellen, aki tavaly ősszel magára robbantotta hétvégi házát Bőnyben – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A férfi ittasan, öngyilkossági szándékkal nyitotta ki a házában lévő gázpalack szelepjét, majd a kiömlő gázt berobbantotta. A szomszédok a tüzet eloltották, de a gázt a férfi még kétszer meggyújtotta. A szomszédok azokat a tüzeket is eloltották.

A robbanás következtében a férfi testének tíz százalékán égési sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba vitték. A robbanásban a ház tetőszerkezetének egy része teljesen megsemmisült, a szétszóródó cserépdarabok kárt okoztak a szomszéd gépkocsijában.

A vádirat szerint a robbanáskor szétszóródott cserépdarabok veszélyt jelentettek volna a közelben tartózkodókra, teljes felületű épülettűz esetén pedig a tűz a szomszéd házra is átterjedhetett volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.