Megtalálták a kutyáját pusztulásra ítélő asszonyt

Kezelhetetlen volt az állat, ki kellett kötözni – a solti nő ezzel magyarázta, hogy miért hagyta kimúlni a Donna nevű kutyát.

MN
2017. 08. 16. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 7-én találták meg a solti rendőrök azt a 46 éves helyi nőt, aki a gyanú szerint júliusban egy erdőszéli fához kötötte-láncolta, majd étlen-szomjan magára hagyta másfél éves, Donna nevű nőstény kutyáját. Az ellátatlan állat legyengült, végül megfulladt a hőségben.

Donnával korábban sem sokat törődtek, a féken tartására használt kék bálamadzag pedig olyan régóta volt rajta, hogy belenőtt a kutya nyakába, elsorvasztva annak izomzatát.

A megkínzott kutya holttestéről egy helyi állatvédő alapítvány munkatársa tett bejelentést, a rendőrök pedig a kék bálamadzagra kérdeztek rá a solti lakóknál – így jutottak el az állat gazdájához. Mint kiderült, a nő azért ítélte közvetetten halálra Donnát, mert szerinte kezelhetetlen volt, és ha megszökött, megölte a szomszéd tyúkjait is.

P. Péternét állatkínzással gyanúsítják, az asszony már beismerő vallomást tett, írja a Police.hu-n is megjelenő Zsaru Magazin.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.