„No-go zóna” Budapesten: kellenek-e rendőrök a villamosra?

A Párbeszéd politikusa rendőröket helyezne át a határról Budapestre.

MN
2017. 08. 11. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A migrációs helyzet enyhülésével a határon szolgáló rendőrök egy részének fővárosba csoportosítását javasolja Barabás Richárd, az ellenzéki Párbeszéd politikusa. Barabás az utóbbi időszak atrocitásai okán arról is beszélt a Klubrádiónak adott interjújában, hogy a fővárosi 1-es villamos lassan „no-go zóna” lesz.

Emlékezhetünk rá, nemrégiben egy fiatal lányt ütöttek és rángattak meg minden ok nélkül a Stadionok megállónál a szerelvényen, pár napja pedig egy egy másik utasnak a kutyáját rúgták le a járműről a nyitott ajtón át. Különösen sok rémtörténetet hallani a Stadionok vagy a Népliget megálló közeléből, de rossz hírű a Hős utca környéke is. 

Az 1-es villamoson közlekedő modern, spanyol gyártmányú villamosokon ugyan vannak fedélzeti biztonsági kamerák, ám a régebbi, Tatra típusú szerelvényeken nincsenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.