Volt barátja akarta megölni a magyar nőt Torinóban

A táncosnőként dolgozó magyar nő szakított az olasz férfival, aki ebbe nem törődött bele.

MTI
2017. 08. 13. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Torinóban élő, magyar állampolgárságú nő a férfival való vita közben a földre esett, és a fején könnyebben megsérült. Kórházi ápolás után a torinói idegenrendészeten hosszasan kikérdezték.

Az eddigi vizsgálatok szerint a 31 éves nő és a 45 éves milánói férfi korábban párkapcsolatban élt. Az ANSA úgy értesült, hogy a táncosnőként dolgozó magyar nő szakított a férfival, aki azonban ebbe nem törődött bele.

Vasárnap Torinóban találkoztak: vitájuk egy gépkocsiban kezdődött, majd ebből kiszállva a szóváltás az utcán, a Porta Nuova vasútállomás közelében folytatódott. Szemtanúk szerint a heves vita közepette a férfi fegyvert rántott, és azzal fenyegette a nőt, ha nem tér vissza hozzá, agyonlövi magát. Földre lökte a nőt, aki a fején megsérült. A fegyverből, valószínűleg véletlenül, lövés dördült. A menekülő férfit rendőrök állították meg, felszólították, hogy dobja el a fegyvert, de a férfi maga ellen fordította.

Olaszországban aggasztó méretet öltött a nők elleni erőszak, amelynek egyre több az áldozata. Az elkövetők az esetek többségében volt férjek vagy volt partnerek, akik nem tudták elfogadni a nő elutasító magatartását vagy távozását.

Tavaly 120 nőt gyilkoltak meg ezért Olaszországban, az idén már több mint harmincat. Gyakori az is, hogy a nő bántalmazása után az elkövető öngyilkosságot követ el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.