Aranycsempészt fogtak el a röszkei határátkelőnél

Egy német rendszámú autóban több mint 530 gramm arany ékszert találtak a vámosok.

MTI
2017. 09. 08. 7:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint fél kilogramm arany ékszert próbált Magyarországra csempészni egy török férfi Röszkénél – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénteken az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy belépésre jelentkező német rendszámú autót ellenőriztek, amelyben két török férfi utazott. A jármű hátsó ülése előtti gyári rekeszből egy fehér zacskóba tekert kis táska került elő, amelyben több mint 530 gramm arany ékszert – karkötőket, gyűrűket, fülbevalókat, nyakláncokat, érméket – találtak, tudatta az alezredes.

A pénzügyőrök a négymillió forint értékűre becsült ékszerszállítmányt lefoglalták, a járművet vezető férfi ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.