Életveszélyes állapotban van a várpalotai hintabaleset egyik sérültje

A 18 éves fiú koponyasérülést szenvedett, helikopterrel szállították a győri Petz Aladár-kórházba.

MN
2017. 09. 03. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várpalotai hintabaleset egyik sérültje életveszélyes állapotban van – közölte az M1 vasárnap délelőtt. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója az MTI-nek megerősítette, hogy egy 18 éves sérült kritikus, életveszélyes állapotban van. A koponya- és agysérülést szenvedett fiút még szombat este megműtötték, jelenleg intenzív osztályon ápolják.

A várpalotai Hunyadi Mátyás téren felállított hidraulikus szerkezet szombaton működés közben szétesett. Többen megsérültek, volt, aki a hintából kiesett. A helyszínről négy sérültet – egy férfit, egy nőt és két tizenévest – a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba vittek. A legsúlyosabb sérültet vasárnap mentőhelikopterrel átszállították Győrbe.

Az egyik gyermek nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de az állapota stabil. A másik két sérült ambuláns ellátás után elhagyhatta a kórházat.

Az M1 közlése szerint a lezárt területen vasárnap délelőtt is tartott a vizsgálat. Megkezdődött a 30 méter magas, nyolcszemélyes szerkezet elbontása. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délután azt közölte, hogy foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az eset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség.

Az önkormányzat együttműködik a hintabaleset kivizsgálása során a hatóságokkal – közölte az MTI-vel vasárnap a várpalotai polgármester. A Várpalotai napok hátralévő rendezvényeit nem tartják meg. Campanari-Talabér Márta (Fidesz-KDNP) polgármester a közleményében azt írta, hogy „az első vizsgálatok alapján a Thury-Vár Nonprofit Kft. által szervezett rendezvényen felállított körhinta működtetője minden szükséges engedéllyel rendelkezett”.

Az önkormányzat a jövő héten azonnali belső, részletes vizsgálat során áttekinti a rendezvénnyel kapcsolatos szerződéseket – fűzte hozzá. Várpalota önkormányzata mihamarabbi gyógyulást kíván a sérülteknek és minden segítséget megad a felépülésükhöz – írta Campanari-Talabér Márta.

A várpalotai napok Hunyadi Mátyás téri rendezvényén szombat délután esett szét egy nyolcszemélyes hidraulikus hinta. A balesetben öten sérültek meg. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.