Felborult egy csónak egy idős házaspárral, a férfi elmerült a Balatonban

Hiába volt mentőmellény a járműben, nem vették fel.

MN
2017. 09. 07. 9:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felborult egy horgászcsónak a Balatonon egy idős házaspárral; az asszonyt ki tudták menteni a közelben lévő horgászok, a férfi azonban elmerült, jelenleg is keresik – közölte Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője az MTI-vel csütörtökön.

A baleset a keszthelyi öbölben történt szerda este. A házaspár csónakjában ott volt a mentőmellény, de nem vették fel, ez okozta a tragédiát – mondta Bagyó Sándor, felhívva a figyelmet arra: bár csak másodfokú viharjelzés idején kötelező a csónakban a mentőmellény viselete, erősen ajánlott elsőfokú viharjelzés idején, illetve korlátozott látási viszonyok között, így ködben, este és éjszaka is.

Az őszi horgászszezon kezdetén ennek azért is nagy a jelentősége, mert egyre hűvösebb az idő, az emberek jobban felöltöznek, és csónakból vízbe kerülve sok ruhában nehezebb a felszínen maradni, s a víz is egyre hidegebb – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.