Hamis érettségivel buktak le börtönőrök

Az érintettek szolgálati viszonyát megszüntették, és feljelentést tettek ellenük.

MN
2017. 09. 01. 7:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Büntetés-végrehajtási Intézet Országos Parancsnoksága (BVOP) 21 őr munkaviszonyát szüntette meg, miután kiderült, hogy hamis érettségi bizonyítvánnyal jutottak munkához – erősítette meg a Zoom.hu információját a BVOP. Az érintettek szolgálati viszonyát megszüntették, és feljelentést tettek ellenük.

A portál szerette volna megtudni, hogy az elbocsátott dolgozók pontosan mióta voltak a BVOP-nál, és miért éppen most buktak le, de hivatalosan csak annyit közöltek, hogy „a büntetés-végrehajtási szervezet – más államigazgatási szervezethez hasonlóan – folyamatos ellenőrzési tevékenységet végez, amely kiterjed a személyi állomány iskolai végzettségét igazoló okmányok valódiságának rendszeres ellenőrzésére is”.

A rendszerbe egyébként nem túl nehéz bejutni: a szervezet honlapján szereplő toborzási felhívásból kiderül, hogy feltételként érettségit és büntetlen előéletet szabnak.

A Zoom.hu megjegyzi, alig három éve száznál is többen, köztük rendőrök, büntetés-végrehajtási dolgozók, katasztrófavédelmiek és katonák kerültek a vádlottak padjára, mert pénzért vettek nyelvvizsgát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.