Kamugyógyszerekkel tévesztett meg időseket egy debreceni férfi

Volt, aki 300 ezer forintért vett tablettákat és egy eszközt a csalótól.

MN
2017. 09. 05. 7:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A debreceni rendőrök csalás miatt folytatnak nyomozást egy férfival szemben, aki idős embereket tévesztett meg – írja a Police.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint még augusztus 30-án a debreceni Liszt Ferenc utcában fogták el azt a férfit, aki a gyanú szerint idős embereket ejtett tévedésbe. A 25 éves férfi Debrecenben irodát működtetett, ahová telefonos megkeresések útján többségében 70 és 80 év körüli embereket hívott meg.

D. Zsolt álnéven mutatkozott be a sértetteknek, akiktől több százezer forintot csalt ki. A férfit alkalmazottai is csak az álnevén ismerték. A cég ügyvezetőjeként egy elektromos műszer segítségével megvizsgálta a sértettek egészségi állapotát, valamint 30 ezer forint értékben ajándékkártyát adott nekik, amelyről azt állította, hogy élelmiszerre levásárolható több üzletben is.

A gyanúsított az időseknek betegségek kezelésére kínált a cége által forgalmazott eszközt, illetve tablettákat. A gyanú szerint volt olyan sértett, aki 300 ezer forintot fizetett tablettákért és egy eszközért, amelyek azonban nem alkalmasak betegségek kezelésére.

A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság szeptember 1-jén elrendelt. A Debrecenen kívül más városokban a gyanúsítottal összefüggésbe hozható bűncselekményeket a rendőrség vizsgálja.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.