Megbánták tettüket a soproni emlékművet megrongáló fiatalok

Feladták magukat a rendőrségen. Épp szórakozni indultak, ekkor öntötték le fehér festékkel az emlékművet.

MN
2017. 09. 06. 9:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feladta magát az a két 21 éves fiatal férfi, aki hétfő éjjel fehér festékkel öntötte le a soproni belvárosban található 1956-os emlékművet – tájékoztatta az MTI-t a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

Tóth Gabriella elmondta, hogy a két férfi kedden kora este jelentkezett a rendőrkapitányságon, ahol beismerte tettét. Azt mondták, hogy szórakozni indultak a városba, ekkor rongálták meg az emlékművet; cselekedetüket megbánták.

A rendőrség az ügyben rongálás miatt indított nyomozást.

Tóth Gabriella kérdésre válaszolva elmondta, hogy a balfi nemzeti emlékhely szoboregyüttesének megrongálása nincs összefüggésben a Széchenyi téri emlékmű megrongálásával. A meggyilkolt zsidó munkaszolgálatosoknak emléket állító balfi szoboregyüttes rongálása miatt továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

A rendőrség még augusztus 25-én kapott bejelentést a balfi szoboregyüttes megrongálásáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.