Nagy balhé tört ki Tatabányán a Rúzsa Magdi-koncert után

Két fiatalember kötött bele egy négyfős társaságba, felébresztették az egész lakótelepet.

MN
2017. 09. 03. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a nagy erőkkel kiérkező rendőrök tudták megfékezni péntek éjszaka azokat a fiatalokat, akik Tatabányán, a Gál-lakótelepen verekedtek össze a Bányásznapok elnevezésű helyi rendezvény, illetve Rúzsa Magdi koncertje után. A Bors fotókat is közölt, amelyeket a szomszédos házak lakói készítettek, akik éjszaka egy óra körül őrjöngő kiabálásra lettek figyelmesek.

„Amikor kinéztem az ablakon, négy-öt ember káromkodva ordibált egymással. Az egyik srác ment volna neki a másiknak, alig bírták lefogni. Egy nagy, robbanásszerű ablaktörést is hallottam, valamelyik ott parkoló kocsit rongálhatták meg. Aztán síri csend lett, mert megérkeztek a rendőrök” – mesélte egy szemtanú a lapnak. Egy másik lakó szerint öten vagy hatan verekedtek össze.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: két 20 és 22 éves tatabányai kezdte a balhét, amikor egy négyfős társasággal összeszólalkozott, majd ütésváltásra is sor került. Komolyabban senki nem sérült meg, nyolc napon belüli sérüléseket szenvedtek az érintettek. A balhé kirobbantóit garázdasággal gyanúsítja a rendőrség.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.