Nem nyomoznak a igazoltatás közben meghalt mérnök ügyében

Bár érkezett feljelentés, az ügyészség arra jutott, hogy nem történt bűncselekmény.

MN
2017. 09. 01. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel nem észleltek bűncselekményre utaló jeleket, a Központi Nyomozó Főügyészség nem indított büntetőeljárást az augusztus elején rendőri intézkedés közben meghalt Á. István ügyében – írta Polt Péter legfőbb ügyész abban a válaszlevélben, amelyet Harangozó Tamás szocialista képviselő írásbeli kérdésére küldött.

Polt szerint az ügyészség sem a helyszínen, sem később, a parancsnoki kivizsgálás és a halottszemle adataiból nem tapasztalt bűncselekményre uraló jeleket, így – bár érkezett feljelentés az ügyben – nem indított eljárást. Az ügyet az V. kerületi rendőrkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya vizsgálja.

 

Az 57 éves férfi állt a parkolóban, amikor odamentek hozzá a rendőrök. Az eset szemtanúja korábban az RTL-nek azt mondta: a férfi hiába panaszkodott a rendőröknek rosszullétére, ők lehet, hogy azt hitték, csak szimulál. Amikor végül a földre vitték, valójában már eszméletlen volt, ekkor a fejét is beütötte. A hivatalos közlés szerint „a rendőrök megkezdték az újraélesztését”, a család szerint azonban csak tanakodtak, hogy mit tegyenek, és a mentő is csak fél órával később érkezett meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.