Tragédia: szakmai kudarcai miatt ölhette meg magát és gyermekét B. László

A hajdúszoboszlói férfi felesége azután lett öngyilkos, hogy megtalálta férje búcsúlevelét.

Molnár Richárd
2017. 09. 05. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakmai kudarcai és súlyos anyagi gondjai miatt végezhetett magával és 6 éves fiával a 45 éves B. László Hajdúszoboszlón. A rendőrség szerint szeptember 4-én 19 óra körül egy társasházi lakásban egy nő holttestét találták meg, aki öngyilkosságot követett el.

Ezután kezdték keresni a nő férjét és gyermeküket, akiket Kaba és Hajdúszovát között, a Keleti-főcsatorna melletti erdős területen holtan találtak meg. Sajtóhírek szerint a férfi mérget itatott gyermekével, majd öngyilkos lett.

Úgy tudjuk, hogy a feleség, B. Beáta azután vágta fel az ereit a fürdőkádban, hogy szeptember 1-én, pénteken a közös lakásba visszatérve olvasta férje búcsúlevelét, aki leírta: meg fogja ölni magát és közös gyermeküket. A család eltűnéséről B. Beáta szülei tettek bejelentést szeptember 4-én, hétfőn, miután sikertelenül próbáltak kapcsolatba lépni lányukkal és férjével és hiába próbáltak bejutni a lakásukba.

B. Beáta holttestére így három nap után találtak a tűzoltók és a rendőrök, miután hétfő este bejutottak az ingatlanba. Elképzelhető, hogy a búcsúlevél alapján találtak rá ezután B. László és fia holttestére.

B. Lászlóról volt gimnáziumi osztálytársai azt mesélték, hogy érettségi után azonnal a helyi Tourinform-irodában helyezkedett el, de képességei miatt mindenki csodálkozott, hogy nem ment egyetemre. A férfi ezután csaknem 18 évig dolgozott ugyanabban az irodában, ahol vezető beosztásba is kerülhetett volna, de nem vállalta, mert tartott a felelősségtől.

Azonban valaki megpályázta a beosztást és a felettese lett, majd 2014-ben ez az ember bocsátotta el a férfit. B. László ezt képtelen volt feldolgozni, ezután nem is talált állandó munkát, hanem állítása szerint befektetésekkel és tőzsdézéssel foglalkozott, de barátja szerint ebből nem tudta eltartani a családját. B. Lászlónak már volt egy előző felesége, akitől egy ma már felnőtt korú fia született, mindketten az Egyesült Államokban élnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.