Vádat emeltek a társasházban lövöldöző volt rendőrtiszt ellen

A vádlott ittas állapotban támadt a társasházkezelő cég egyik alkalmazottjára.

MN
2017. 09. 05. 9:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek a volt rendőrtiszt ellen, aki még tavaly decemberben, szolgálaton kívül, ittas állapotban, egy rövid szóváltást követően önvédelmi fegyverével rálőtt a társasházkezelő cég egyik alkalmazottjára.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott az elkövetés idején a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába tartozó rendőrtisztje volt.

A vádirat szerint a rendőrtiszt 2016. december 1-jén a kora délutáni órákban az általa is lakott XXI. kerületi társasház földszintjén, szolgálaton kívül, ittas állapotban meglátta a sértettet, aki éppen egy molnárkocsit tolt. Rövid szóváltást követően engedéllyel tartott lőfegyverével több lövést adott le a lépcsőház plafonjába, majd ezután célzottan a sértett irányába sütötte el a fegyverét, aki a tűzlépcsőház ajtaját éppen csukta be maga mögött, így ekkor már az ajtó mögött állt. Csak a véletlennek volt köszönhető, hogy a lövedék nem találta el a férfit, hanem átfúródott a tűzlépcsőház ajtaján és a falban állt meg. A vádlott szabálytalanul, az átlagosnál jóval nagyobb roncsolásra képes, úgynevezett expanzív lövedéket használt.

A vádlott ezt követően megpróbálta összeszedni az általa kilőtt valamennyi lövedék hüvelyét, majd felment a lakásába, a töltényhüvelyeket a WC-be dobta és lehúzta annak érdekében, hogy azokat eltüntesse.

A fentieken túlmenően a vádirat részét képezi egy másik cselekmény is: a vád szerint a volt rendőr a fenti esetet megelőzően, egy héttel korábban, szintén ittas állapotban a társasház pincéjében dolgozó két férfit próbált meg élet elleni fenyegetéssel arra kényszeríteni, hogy az általuk végzett fúrási munkát fejezzék be, mert az azzal járó zaj őt zavarta.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a volt rendőrrel szemben emberölés bűntett kísérlete, valamint kétrendbeli kényszerítés bűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.