Az Ozora fesztivál szervezőire csapott le a NAV

Eltitkolták a belépőkből származó bevétel egy részét.

Vég Márton
2017. 10. 24. 16:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fesztiválszervezők ellen nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): egy Fejér megyei férfi és két társa eltitkolta a belépőkből származó bevétel egy részét, amivel a költségvetésnek több mint 360 millió forint vagyoni hátrányt okozott – írta a távirati iroda.

24.hu információja szerint az Ozora fesztiválról van szó. Úgy tudják, hogy egy korábbi, már lezárt évad elszámolásával kapcsolatban fogott gyanút az adóhivatal, ezért szálltak ki a helyszínre a nyomozók. A pénzmosással érintett összeg mintegy 2,7 milliárd forint. A jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használtak, és a pénz egy részét egy szlovák társasághoz utalták, ahonnan azt készpénzben felvették, illetve továbbutalták más szlovák bankszámlákra.

A NAV nyomozói 11 helyszínen tartottak házkutatást: 60 millió forint készpénzt, egy nagy értékű BMW-t és 558 millió forint összegű vagyont foglaltak le.

A közel két évtizedes múltra visszatekintő Ozora a Sziget, a Balaton Sound és a Volt után az ország negyedik legdrágább fesztiválja, látogatóinak többsége minden évben külföldről érkezik, a belépőjegyeket is többnyire eurós árazással, külföldön értékesítik. Az elkövetők akár 8 év szabadságvesztésre is számíthatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.