Egy autós mentette meg egy motoros életét Szolnok mellett

Telefonos segítséggel kezdte meg az újraélesztést.

MN
2017. 10. 22. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton riasztották a mentőket egy árokban fekvő motoroshoz Szolnok környékére – írja az Országos Mentőszolgálat vasárnapi Facebook-bejegyzésében. A bejelentő megvizsgálta a motorost, akinek sérülése alig volt, ám nem tapasztalt nála légzést, keringést. Laikusként a mentésirányító segítségével megkezdte az újraélesztést, párhuzamosan egy esetkocsi indult a helyszínre.

A motoros szerencséjére egy beteggel a kórházba tartó mentő „belefutott” a balesetbe, így a mentők átvették az újraélesztést az esetkocsi kiérkezéséig. Az eszméletlen férfiról kiderült, hogy nem a balesettől következett be a szívmegállás, a férfi infarktust kapott motorozás közben, ezért veszítette el uralmát a száguldó jármű felett. A mentők küzdelméhez később a kirendelt egység is csatlakozott. A szakemberek és az újraélesztést időben elkezdő autós együttes munkájának köszönhetően a motorost stabil állapotban szállíthatták végül kórházba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.