Egy nappal az árverés előtt loptak el egy Renoir-festményt

Az apró olajfestmény becsült értéke 25-30 ezer euró, hiszen a sarkában ott áll Renoir kézjegye.

MTI
2017. 10. 01. 6:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellopták a világhírű francia festő, Auguste Renoir egyik festményét szombaton a francia fővárostól, Párizstól délnyugatra fekvő Saint-Germain-en-Laye-ban egy nappal az árverés előtt – közölte a rendőrség.

Azt tervezték, hogy A fiatal szőke lány portréja című képet a vasárnapra tervezett aukción bocsátják eladásra. A 14x12,2 centiméteres olajfestmény becsült értéke 25-30 ezer euró. A kép bal alsó sarkában ott áll Renoir A. R. kézjegye.

A képet abból a helyiségből lopták el, ahol azért volt kiállítva, hogy a remélt vásárlók megtekinthessék. Valaki egyszerűen leemelte a kisméretű vásznat és távozott. Eleinte senki sem vette észre a kép hiányát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.