Ezer forintért öltek meg egy idős asszonyt Nyírturán

A nőt késsel és széklábbal bántalmazták.

MN
2017. 10. 30. 10:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberöléssel, kifosztással és magánlaksértéssel vádolja az ügyész azt a férfit, aki még 2017. április 7-én este Nyírturán rátörte az ajtót a 84 éves egyedül élő nőre, majd késsel és egy széklábbal brutálisan bántalmazta, végül elvette ezer forintját is – írja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett, korábbi büntetéséből idén februárban szabadult vádlott rövid ideig a Tuzséron élő testvérénél lakott, majd 2017. április 7-én a holmiját összepakolta és távozott. Este 18 óra után a körülbelül 50 kilométerrel távolabb lévő Nyírturára ért, ahol felkereste a 84 éves, egyedül élő sértett nő házát. Bement az udvarra, majd a lakóház bejárati ajtaján az üveget betörte, és a résen benyúlva a zárban található kulccsal kinyitotta az ajtót.

Az idős sértett telefonon próbált segítséget hívni, azonban nem járt eredménnyel, mert a vádlott egy fából készült széklábbal és puszta kézzel ütlegelni kezdte. A vádlott magához vett egy konyhakést és a széklábbal, valamint a késsel tovább bántalmazta a menekülő sértettet, aki végül az ágyra esett. A vádlott a sértett szinte egész testén sérüléseket okozott a két eszközzel, melyek végül a sértett halálához vezettek.

Miután a sértett a helyszínen elhunyt, a vádlott a lakásban magához vett egy tőrt és 1000 forintot, majd Kiskunfélegyházára utazott, ahol a rendőrség elfogta.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, kifosztás bűntettével és magánlaksértés vétségével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat. A vádiratban az ügyész arra tett indítványt a bíróságnak, hogy a vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélje és zárja ki a feltételes szabadság kedvezményéből is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.