Verekedett, majd rendőröknek hajtott a pomázi autótolvaj

Az egyik intézkedő járőrt megütötte a 33 éves férfi, akit segítségnyújtás elmulasztása miatt is köröztek.

MN
2017. 10. 29. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos személy elleni erőszak és lopás miatt is felelnie kell annak a pomázi férfinak, aki a gyanú szerint szombatra virradó éjszaka Budakalászon feltört egy Suzukit, majd az őt ellenőrző rendőrökre is rátámadt.

A szentendrei rendőrök nyomozás közben szombat délután egy budakalászi ház udvarán találtak rá az ellopott autóra, amelyben a 33 éves J. József is ott ült egy ismerősével.

Mikor a járőrök intézkedni próbáltak, a kormánynál ülő gyanúsított megütötte egyiküket, majd a lopott kocsival a járőrpáros közé hajtott – a rendőrök időben félreugrottak, a Suzuki pedig szolgálati járműveiknek ütközve állt meg.

A férfit és ismerősét ezután a szentendrei kapitányságra vitték, itt derült ki, hogy már korábban elfogatóparancsot adtak ki ellene egy október 10-én történt pomázi baleset ügyében. Mint a Blikk írja, a körözött férfi akkor egy Fordot vezetett, és komoly balesetet okozott, ami után – később elfogott barátjával – szó nélkül távozott a helyszínről, és magára hagyta a másik kocsi súlyosan sérült sofőrjét.

J. Józsefet őrizetbe vették, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség indított eljárást ügyében; az még tisztázásra vár, hogy a lopási ügyben gyanúsítottnak számít-e a Suzukiban ülő ismerőse is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.