Egy éven át rejtegette meggyilkolt csecsemőjét

Az érdi nő szülés után megfojtotta gyermekét, majd a házuk különböző pontjain rejtegette a holttestet.

MN
2017. 11. 17. 9:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal az érdi asszonnyal szemben, aki a gyanú szerint 2015 végén meggyilkolta újszülött gyermekét.

A vádlott tudta, hogy állapotos, de a terhességét eltitkolta az élettársa és a családja elől – hozzátartozói pedig betegségének tudták be a súlygyarapodást.

A szülés óráiban a nő egyedül volt otthon: egy kislányt hozott a világra, és amikor felsírt, azonnal megfojtotta az újszülöttet. A kis holttestet ezután több nejlonzacskóba tekerte, majd egy táskában a házuk és a kertjük különböző pontjain rejtegette, a lebukástól tartva többször is váltva a rejtekhelyet.

Az újszülött maradványait a hozzátartozók 2017 januárjában találták meg, majd értesítették a rendőrséget. A vádhatóság most tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja az asszonyt, akivel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

Mivel az áldozat kora miatt az emberölés minősített esetnek számít, a gyilkos anyát akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.