Elismerték: tanár zaklatta a Magyar Futballakadémia egyik tanulóját

A pedagógus információink szerint egy zuglói gimnáziumban is molesztálhatta a diákokat, és korábban előzetes letartóztatásba került.

Koncz Tamás
2017. 11. 16. 10:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elismerte a Magyar Futballakadémia (MFA), hogy a kollégistájukat korábban molesztálta egy kihelyezett óraadó tanár.

„Az év elején az egyik tanuló jelentette az egyik tanárnak, hogy egy kihelyezett óraadó tanár a tanuló szerint nem megfelelő módon próbált közeledni hozzá. Kötelességünknek megfelelően feljelentést tettünk a rendőrségen. Információnk szerint az elmúlt napokban a tanár elleni ügyet a rendőrség vádemelésre elküldte az ügyészségnek” – olvasható az akadémiai közleményben, amelynek szerzője azt is hozzáteszi: továbbra sem akarják szennylapok spekulációit kommentálni olyan folyamatokban, amelyek a rendőrségre tartoznak.

A mostani bejelentés azért is érdekes, mert a kollégista molesztálásáról már korábban is szóltak hírek, az MFA viszont akkor egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett az ügyben: az alapító, George F. Hemingway a Csakfoci.hu kérdésére azt mondta,

akit a vád szerint a tanár molesztált, nem a Magyar Futballakadémia növendéke.

Ehhez képest az akadémia kommunikációs vezetője, Simon Zoltán lapunk megkeresésére már úgy reagált, hogy az akadémia nem válaszolhat a jelenleg is zajló rendőrségi nyomozás miatt – ami már magában érintettséget feltételez.

A Magyar Nemzet információi szerint a meggyanúsított óraadó tanár ugyanaz a férfi, aki korábban a zuglói Egressy Gábor Szakgimnázium igazgatóhelyettese volt, és a vádak szerint ott is több fiú tanulót zaklatott szexuálisan – másokat pedig hatalmi pozíciójával visszaélve terrorizált.

Úgy tudjuk, a földrajz–német szakos tanárra többen panaszt tettek „belső körös” diákcsapatából; ők voltak azok a tanulók, akik igazán megbíztak benne, a zaklató ugyanis néha megnyerő modorú is tudott lenni, tekintélyével és a barátság felajánlásával pedig elkápráztatta a sértetteket.

A rendőrség végül két sértett esetében kiskorú veszélyeztetésével és szexuális kényszerítéssel gyanúsította meg a férfit – vagyis az egyik áldozat már nagykorúnak számított, bár még a szakgimnáziumban tanult a történtek idején.

A pedagógus január 12-én előzetes letartóztatásba került. Értesüléseink szerint innen a nyár folyamán szabadult – vélhetőleg óvadék fejében engedték el, mivel két fővárosi ingatlanját is eladta –, majd Budapestről vidékre költözött. Az újabb vádemelést így szabadlábon várhatja meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.