Előzetesbe került a szülei megölésével gyanúsított soproni férfi

A gyanúsítottat az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe viszik.

MN
2017. 11. 04. 10:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság azt a 42 éves férfit, aki a gyanú szerint pénteken megölte szüleit Sopronban – közölte a Győri Törvényszék sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

Havasiné Kulcsár Petra elmondta, hogy a jogerős határozat szerint a férfi pszichés állapota miatt fennáll az újabb erőszakos bűncselekmény elkövetésének lehetősége. Emellett a már megtörtént bűncselekmény súlya és a tanúk befolyásolásának lehetősége is indokolta az előzetes letartóztatást. A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe viszik – tette hozzá.

Mint megírtuk, a rendőrök péntek reggel holtan találtak egy idős nőt és férfit soproni lakásukban. A gyanúsítottat a helyszínen előállították. Füves Tamás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője akkor azt mondta, hogy egy fenyegetőző férfihoz mentek a lakáshoz, és az ingatlan átvizsgálásakor találták meg a két holttestet. A gyilkosság egy panelház harmadik emeleti lakásában történt.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának információi szerint a pszichiátriai kezelés alatt álló férfi bántalmazta a szüleit, amibe a helyszínen belehaltak.

Egy a fejleményeket az utcán figyelemmel kísérő környékbeli az MTI-nek azt mondta, hogy először a tűzoltók próbáltak bejutni a lakásba, de sikertelenül, mert a férfi kalapáccsal fenyegetőzött. Ekkor érkeztek meg a rendőrök a helyszínre. A szemtanú kiabálást, csörömpölést és üvegtöréseket hallott, azt mondta, a bútorokat verte szét a férfi. Hozzátette: a rendőrök valamilyen eszközt dobtak be a lakásba, hogy el tudják fogni az őrjöngő embert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.