Előzetesbe került három férfi, aki rendőrökre támadt Mezőkövesden

A gyanúsítottak ellenszegültek a rendőri intézkedésnek, gázspray-vel és erősítéssel fékezték meg őket.

MTI
2017. 11. 07. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrökre támadt három ember Mezőkövesden, ellenük hivatalos személy elleni, csoportosan elkövetett erőszak bűntette miatt indult eljárás, a Miskolci Törvényszék pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A bíróság kedden az MTI-vel közölte: a gyanúsítottak ellenszegültek egy rendőri intézkedésnek Mezőkövesden, a rendőröket trágár módon szidalmazták, rángatták. Egyikük megkísérelte megütni az egyik rendőrt, aki azonban elhárította az ütést. Ekkor a másik két gyanúsított megragadta, és próbálta a földre húzni. A másik rendőr ezért könnygázspray-t fújt rájuk.

Az intézkedő rendőrök erősítést kértek, végül mindhárom gyanúsítottat sikerült megbilincselni és előállítani.

A bíróság mindhármuk esetében megállapította a szökés, az elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítási eljárás befolyásolásának veszélyét, ezért előzetes letartóztatásukról döntött.

A végzés nem jogerős, a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.