Élve égetett meg egy sündisznót egy budapesti férfi

A 20 éves állatkínzó ellen hamarosan vádat emelhetnek – akár három év börtönre is számíthat.

MN
2017. 11. 17. 6:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állatkínzás miatt vádemelést javasol a rendőrség egy fővárosi férfi ellen, aki felgyújtott egy sündisznót – idézi a hatósági közleményt az MTI.

A tájékoztatás szerint az összeégett, de még élő állatra egy járókelő talált rá a főváros XIII. kerületében július 26-án. A kisállatot állatorvoshoz vitte, de a sündisznó a szakszerű ellátás ellenére elpusztult.

A nyomozás során a rendőrök beazonosították a sündisznó felgyújtásával megalapozottan gyanúsítható, 20 éves budapesti férfit, akit egy nappal később elfogtak XIII. kerületi otthonában.

A kegyetlen állatkínzást akár háromévi szabadságvesztéssel is büntethetik: a Btk. szerint az kaphat ennyit, aki indokolatlanul pusztít el gerinces állatot, és „különös szenvedést” okoz neki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.