Házi őrizetben a halálos balesetet okozó kamionsofőr

Az indulás előtt a gyanúsított akasztotta össze a járműszerelvényt, de azt nem ellenőrizte rendesen.

MTI
2017. 11. 03. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurán Ildikó a baleset körülményeiről azt írta: indulás előtt maga a gyanúsított akasztotta össze a járműszerelvényt, de azt nem kellő gondossággal ellenőrizte.

A járműszerelvény kedden a Miskolcot elkerülő 306-os úton egy balra ívelő kanyarban szétkapcsolódott. A pótkocsi nem követte a vontatót, hanem egyenesen haladt tovább a szemből érkezők sávjába, ahol érintőlegesen egy autó oldalának ütközött. Ezután frontálisan összeütközött egy másik személygépkocsival, amelynek három utasa a helyszínen meghalt.

A nehézgépjármű az adatok szerint a megengedett sebességnél gyorsabban haladt – áll a közleményben.

Gyurán Ildikó hozzáfűzte: a bíróság figyelemmel volt arra, hogy a gyanúsított körülményei rendezettek és 10-12 éve van nyerges vontató vezetésére jogosító engedélye; több mint egymillió kilométert vezetett balesetmentesen. Mérlegelték azt is, hogy a vontatmány „elszabadulására” vonatkozó szakértői vélemény még nem készült el.

A körülmények alapján a bíróság álláspontja szerint a gyanúsított esetében elegendő a házi őrizet alkalmazása az eljárás eredményes befejezése érdekében – közölte a sajtószóvivő.

A végzés nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be, előzetes letartóztatás elrendelését kérve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.