Idős emberekhez törtek be, hatmilliót zsákmányoltak

Öt ember ellen emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség.

MTI
2017. 11. 03. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Zsuzsanna elmondta: az egymással rokoni kapcsolatban álló, munkahellyel nem rendelkező két nő és három férfi 2016 februárja és áprilisa között követte el a betöréses lopásokat. A három megyében tizenkét ingatlanból tulajdonítottak el ékszereket, készpénzt és takarékbetétkönyvet.

A főügyészhelyettes hozzátette, a kiszemelt helyeken két vádlott mindig az autóban maradt és figyelt, míg a többiek a házakban értékek után kutattak. Az elkövetők több mint 6 millió forint kárt okoztak a jellemzően időskorú sértetteknek, a pénzből mindössze 660 ezer forint térült meg.

A Pásztói Járási Ügyészség valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta, és kötelezné őket a sértettek kárának megtérítésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.