Idős nőktől lopott B. Beáta, egyiküket bántalmazta is

Négy asszony táskáját tulajdonította el a 23 éves elkövető, hárman közülük 80 évesek is elmúltak már.

MN
2017. 11. 01. 12:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint október 25-én reggel egy 84 éves helyi lakos Kiskunfélegyházán gyalogolt, gurulós járókeretét maga előtt tolva, amikor elhaladt mellette egy kerékpáros. Az akkor még ismeretlen személy az idős hölgy járókeretének tárolójából kikapta a táskáját, és azzal együtt elmenekült a helyszínről. A táskában készpénz, személyes iratok, mobiltelefon, kulcsok és orvosi papírok voltak.

Még aznap este is történt egy hasonló eset a településen. Egy 83 éves helyi asszony kerékpározott, amikor a csomagtartójából egy másik kétkerekűvel közlekedő személy kikapta a táskáját. Az eltulajdonított táskában okmányok, készpénz, szemüveg és különböző személyes dokumentumok voltak.

Október 30-án egy 87 éves nő volt az áldozat. Az elkövető egy épület falához lökte, és kezéből a táskáját – amiben készpénz, mobiltelefon és személyes okmányok voltak – kitépte, majd elmenekült.

Azon a napon is lecsapott még egyszer. Megszólított egy 69 éves helyi lakost, és pénzt kért tőle. Mikor az asszony a kérést megtagadta, a nő a táska felé nyúlt. A sértett védekezésként táskájával többször megütötte támadóját, aki a földre lökte az idős hölgyet, és elmenekült a helyszínről. Az esés következtében a sértett az elsődleges orvosi szakvélemény alapján súlyos sérülést szenvedett.

A kiskunfélegyházi rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, egy 23 éves helyi lakost, akit otthonában fogtak el október 31-én. B. Beátát gyanúsítottként hallgatták ki, majd kétrendbeli lopás vétség, egyrendbeli rablás bűntett, egyrendbeli lopás vétség kísérlet és egyrendbeli súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.