Kun-Mediátor: megkezdődött a karcagi brókerügy tárgyalása

D. Sándornét azzal vádolják, hogy legalább 767 embert károsított meg, több mint 12 milliárd forinttal.

Lándori Tamás
2017. 11. 06. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn délelőtt megkezdődött a Szolnoki Törvényszéken a Kun-Mediátor Kft. vezetője, a karcagi D. Sándorné büntetőpere. A 64 éves nőt azzal vádolják, hogy 1999-től 16 éven át legalább 767 embert csapott be, megkárosítva őket összesen több mint 12 milliárd forinttal.

A vádirat szerint úgy ígért a sértetteknek pénzügyi befektetési lehetőséget és havi 1–1,75 százalékos hozamot, hogy a cégének nem volt engedélye ilyen tevékenység végzésére; sem reális esélye az ígért hozam garantálására, sem pedig fedezete a károk megtérítésére.

Az átvett összegeket a nő nem is fektette be, egyszerűen elköltötte, és a korábbi ügyfelek hozamkifizetésére fordította – állítja a vád. Az ügyészség egyebek mellett jogosulatlan pénzügyi tevékenységben és sikkasztásban kéri megállapítani bűnösségét. Várhatóan jövő őszig tart az elsőfokú eljárás, addig 200 tanút hallgatnak meg, és 600 nyomozati vallomást olvasnak fel.

D. Sándorné a nyomozás megindítása után Belize-ben bujkált, ám a karib-tengeri ország kiadta Magyarországnak, ahol előzetes letartóztatásba helyezték.

A Quaestor-botrány nyomán indult büntetőper fő vádlottjai, Tarsoly Csaba és neje ellenben tavasz óta házi őrizetben, illetve lakhelyelhagyási tilalom alatt vannak. Ügyük károsultjai mégis úgy értesültek, a házaspár egy „nemzetközi sikerkonferenciaként” meghirdetett, a nyugdíjas-szövetkezetekről szóló háromnapos tihanyi rendezvényen vett részt a hétvégén, amelynek díja fejenként negyvenezer forint. A Zoom.hu később megtudta, valójában csak Tarsolyné ment el, mivel férje nem, csak ő kapott erre engedélyt a bíróságtól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.