Kun-Mediátor-ügy: hétfőn áll bíróság elé D. Sándorné

Várhatóan 2018 őszén hirdetnek elsőfokú ítéletet az ügyben.

MN
2017. 11. 05. 7:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A büntetőper egyetlen vádlottja D. Sándorné volt cégvezető, aki az ügyészség szerint a pénzügyi jogsértések sorozatát követte el, 767 embert csapott be, és több mint 12 milliárd forinttal károsította meg őket. A 64 éves karcagi nő másfél évtizeden át folytatta csalássorozatát. Az ügyben a tanúk száma több mint 200, és csaknem 600 nyomozati vallomást tervez a bíró felolvasni – írja az MTI.

Az üzletszerűen elkövetett csalássorozattal, jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel, sikkasztással és más bűncselekményekkel megvádolt nő ügyében havonta 4-5 alkalommal tartanak tárgyalást, az elsőfokú ítélet kihirdetése 2018 őszén várható.

A vád szerint a Bróker Marcsiként is emlegetett nő a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező vezetőjeként követte el a csalássorozatot, a kárt sem a felszámolás alá kerülő társaság vagyona, sem a vádlottól lefoglalt vagyon – ezek együttes összege milliós nagyságrendű – nem fedezi.

A Karcagon sokak által ismert, köztiszteletben álló és jó kapcsolatokkal rendelkező D. Sándorné a Kun-Mediátor Kft. nevében 1999 nyarától egészen 2015 tavaszáig pénzügyi befektetési lehetőséget kínált, és a vállalkozást képviselve havi rendszerességgel kötött szerződéseket. Ezek alapján az ügyfelek pénzt utaltak, illetve adtak át neki, ő pedig a cége nevében vállalta, hogy havi 1-1,75 százalékos hozamot garantálva pénzintézeteknél köti majd le.

D. Sándorné megtévesztette ügyfeleit, mert a társaságnak pénzügyi szolgáltatói tevékenység folytatására nem volt engedélye, a nőnek a gazdasági és pénzügyi viszonyokra tekintettel nem volt reális lehetősége az ígért hozam garantálására. A befektetés céljából átvett pénzt nem is helyezte el pénzintézeteknél, helyette részben saját és családtagjai életvitelének költségeire, részben a sértetti kifizetések fedezésére fordította.

Az ügyben a vádirat 1700, a nyomozati anyag pedig mintegy 60 000 oldalt tesz ki.

Ismeretes, D. Sándornét San Pedróban tartóztatták le. A Belize-hez tartozó Ambergris Caye sziget déli részén található településen lévő lakásában fogták el, és ki is adták a magyar hatóságoknak. 2016. december 13-án hozták Magyarországra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.